Zgjero iso në hard disk. Si të ekzekutoni iso pa disk

  1. Si të punoni me imazhin e diskut Në ditët e sotme, formati i imazhit të diskut është shumë i zakonshëm....
  2. Si të djegim një imazh disk?
  3. Si të krijoni një imazh disk?
  4. Si të montoni imazhe të shumta?
  5. Veçoritë e DAEMON Tools
  6. Instalimi me Alcohol 120
  7. Karakteristikat e Alkoolit 120

Si të punoni me imazhin e diskut

Në ditët e sotme, formati i imazhit të diskut është shumë i zakonshëm. Shumica e lojërave që mund të shkarkohen nga interneti kanë një format të imazhit të diskut. Versionet digjitale të programeve dhe sistemeve operative gjithashtu shpesh kanë formatin e imazhit të një disku virtuale. Puna me formatin e imazhit të diskut është mjaft i thjeshtë. Në mënyrë që të mësojnë bazat (si të krijohen, emulohen, shkruhen) orë të mjaftueshme - dy. Duke punuar me imazhe disk duke përdorur programe të veçanta . Sot ka shumë programe të ngjashme. Por parimi i veprimeve të tyre është i njëjtë. Programet më të njohura janë DAEMON Tools dhe Alkooli. Merrni parasysh procesin e përdorimit të imazheve të diskut në shembullin e programit Alcohol 120%. Instaloni programin në kompjuter. Pas instalimit, do të shihni se një tjetër makinë është shfaqur në My Computer. Ky është një disk virtual me të cilin mund të hapni imazhe disku.

Si të montoni një imazh disk? Si të hapni një imazh disk?

Një nga operacionet më të zakonshme është montimi i një imazhi disk në një disk virtual, ose thjesht për të hapur një imazh disk. Drejtoni programin Alcohol 120%. Në menynë, zgjidhni "file". Pastaj zgjidhni "hapur". Më tej në dritaren e shfletimit specifikoni shtegun në skedarin e imazhit të diskut. Zgjidhni imazhin e diskut dhe kliko "hapur" në dritaren e shqyrtimit. Tani imazhi shtohet në menunë e programit. Lista e imazheve të shtuara është në dritaren e djathtë të programit. Klikoni në imazhin e diskut klikoni me të djathtë minj dhe in menynë e kontekstit zgjidhni "montoni në pajisje". Tani imazhi është montuar në një disk virtual. Mund të hapni një imazh disk, kopjoni informacionin. Nëse imazhi është lojë ose program, atëherë mund të filloni instalimin e lojës ose programit. Në përgjithësi, mund të kryeni të njëjtat veprime si me një disk të rregullt fizik. Në çdo kohë, mund të montoni një imazh tjetër të diskut. Pastaj ai i mëparshëm thjesht do të zbritet automatikisht.

Si të djegim një imazh disk?

Gjithashtu, imazhi i diskut mund të shkruhet në një disk të rregullt. Pastaj do të keni një kopje të plotë të diskut në disk, nga i cili u krijua imazhi. Për shembull, mund të digjni një imazh me filma për të luajtur në DVD ose HD player. Në menunë Alkooli, zgjidhni "djeg imazhet në disk". Pastaj klikoni në butonin "rishikim" dhe zgjidhni imazhin e diskut që do të regjistrohet në disk. Futni diskun në makinë kompjuterike. Pas kësaj, klikoni "Next" dhe "Start". Tani duhet të prisni për përfundimin e procedurës së regjistrimit dhe ta hiqni diskun nga tableti i kompjuterit.

Si të krijoni një imazh disk?

Një nga funksionet kryesore të programit Alcohol 120% është aftësia për të krijuar imazhe disku vetë. Është shumë i përshtatshëm. Për shembull, ju keni një DVD me filmat tuaj të preferuar që shpesh shikoni në kompjuterin tuaj. Në vend të futjes së një disku në makinën e kompjuterit çdo herë, ju mund të krijoni një imazh të këtij DVD dhe pastaj vetëm montoni atë. Për të filluar operacionin, duhet të futni diskun nga i cili do të krijohet imazhi në hard diskun optik të kompjuterit. Pastaj në menynë e programit Alcohol 120% ju duhet të zgjidhni "krijoni imazhe". Pastaj vetëm duhet të klikoni "filloni". Pas kësaj, do të fillojë procesi i krijimit të një imazhi disk. By default, imazhet e krijuara ruhen në dokumente në dosjen "Alkooli 120%".

Si të montoni imazhe të shumta?

Nëse keni nevojë të montoni njëkohësisht disa imazhe disk, atëherë kjo është gjithashtu e mundur. Në menunë e programit në seksionin "Parametrat", zgjidhni "disk virtual". Do të shfaqet një dritare. Ekziston një shigjetë në krye të dritares. Kliko në këtë shigjetë dhe zgjidhni numrin e disqet virtuale. Pas kësaj kliko "OK". Tani do të ketë disa disqet virtuale në My Computer. Prandaj, për secilën disk virtual, ju mund të montoni një imazh disk.

Shumica e imazheve të diskut kanë formatin ISO, por ka edhe MDF, UIF dhe formatet e tjera. Ju nuk duhet të jeni të shqetësuar për këtë, pasi që Alkooli ose ndonjë program tjetër i ngjashëm funksionon mirë me të gjitha formatet e imazhit të një disku.

Nëse detyra juaj kryesore është të montoni imazhe të gatshme në një disk virtual, atëherë është më mirë të zgjidhni Alkoolin DAEMON Tools Lite. Është version falas programe me një grup bazë të funksioneve. Me Tools Lite, ju gjithashtu mund të krijoni disqe të shumta virtuale.

Nëse jeni duke regjistruar një imazh disk në një disk, atëherë është më mirë të caktoni shpejtësinë minimale të shkrimit. Natyrisht, atëherë duhet shumë më tepër kohë, por në shpejtësinë minimale probabiliteti i regjistrimit të gabimeve është shumë më i ulët. Kur krijoni një imazh disk, mund të zgjidhni edhe llojet e të dhënave. Kjo duhet të bëhet kur krijohet një imazh i veçantë. Për shembull, nëse keni nevojë të krijoni një imazh disk për konsolinën playstation, pastaj në linjën e tipit të të dhënave, zgjidhni "playstation".

Një imazh disk është një lloj i veçantë i arkivit që përmban jo vetëm skedarë, por edhe informacion të saktë për vendndodhjen e tyre në disk. Për të ruajtur imazhet e CD-ve dhe DVD-ve, skedarët me shtrirjen ISO përdoren më së shpeshti, meqenëse skedari i skedarit gjithashtu korrespondon me sistemin ISO 9660 të përdorur në mediat optike Për të përdorur një imazh nga një skedar ISO, nuk është e nevojshme të transferosh informacionin në një disk - - një emulator, i cili do të detyrojë OS të supozojë se ky imazh është një disk optik real.

Do t'ju duhet

Daemon Tools Lite

Sponsorizuar duke vendosur artikuj P & G në "Si të ekzekutosh iso pa disk" Si të hapësh një lojë nga arkivi Si të krijosh një imazh Daemon ISO Mjete Si të krijoni një imazh iso të bootable

udhëzim


Zgjidhni çdo program që simulon një lexues CD / DVD. Shumë prej tyre mund të gjenden në internet. Për shembull, mund të jetë Alcohol 120%, Ultra ISO, PowerISO dhe të tjerët. Më poshtë është një seri veprimesh kur përdoret programi Daemon Tools në versionin Lite - është i lirë, ka një ndërfaqe ruse dhe veçori që janë më shumë se të mjaftueshme për të drejtuar imazhet e diskut.

Shkarkoni, instaloni dhe ekzekutoni programin dhe pastaj klikoni me të djathtën në ikonën e saj në zonën e njoftimit të tabelës (në "tabaka"). Kjo do të hapë menynë e kontekstit në të cilën ju duhet të zgjidhni opsionet për montimin e një imazhi disk.

Shko te seksioni "Virtual CD / DVD-ROM" në menunë e kontekstit dhe zgjeroni artikullin e vet të vetme ("Vendosja e numrit të disqeve"). Zgjidhni linjen "1 disk" në listë - emulimi i një disku optik është i mjaftueshëm për të punuar me një skedar ISO. Nëse është e nevojshme, ky version mund të simulojë njëkohësisht deri në katër disqe dhe të mbështesë funksionimin e katër imazheve të diskut.

Djathtas-klikoni ikonën Daemon Tools në tabaka përsëri pasi paneli me titullin "Përditësimi i imazheve virtuale" zhduket nga ekrani. Në menynë e kontekstit, zgjeroni përsëri seksionin "Virtual CD / DVD-ROM" dhe rri pezull kursorin në vijën që shfaqet atje që fillon me fjalët "Drive 0". Në listën zbritëse të operacioneve, kliko "Mount image" dhe programi do të hapë kutinë e dialogut për të kërkuar dhe hapur skedarin.

Gjeni skedarin ISO që ju nevojitet dhe klikoni butonin "Hap". Programi do të ngrejë imazhin e diskut që gjendet në të në lexuesin virtual të saj dhe pas disa sekondash ai do të përdoret nga sistemi operativ si dhe disk normal . Përveç kësaj, OS do të gjejë dhe aktivizojë programin e autorun në këtë disk, do të jetë i disponueshëm në Windows Explorer si një nga mediat e jashtme.

Sa e thjeshtë

Lajme të tjera lidhur me:


Një numër në rritje i përdoruesve preferojnë të ruajnë të dhëna nga CD dhe DVD në formën e imazhit të tyre. Kjo ndihmon për të hyrë shpejt në informacionin e nevojshëm ose për të krijuar një kopje të saktë të diskutit të mëparshëm. Ju do të duhet - Daemon Tools. Sponsorizuar duke vendosur artikujt P & G në "Si të krijoni një imazh Daemon ISO


Dosjet e formatit MDF / MDS gjenden kur është e nevojshme për të drejtuar një imazh disk dhe një prej tyre nuk është i mjaftueshëm, duhet të keni dy skedarë, njëra është më e madhe, tjetra është mjaft e vogël, përndryshe nuk do të funksionojë për ju. Ju do të duhet një PC me instaluar programin për leximin e imazheve - Alkooli 120%,


Montimi quhet krijimi i efektit të ngarkimit të një disku në një lexues të mediave optike. Në të njëjtën kohë, pajisja e leximit dhe vetë disku nuk ekzistojnë realisht - një kopje e saktë e tij përdoret si një disk, i vendosur në një skedar enë ("imazhi i diskut") dhe virtual


Iso është një term informal që i referohet një imazhi të një disku optik. Ajo përmban file system në përputhje me standardin ISO 9660. Një imazh është një skedar i rregullt që mund të përdoret në vend të një disku kompakt. Ju do të duhet - një kompjuter me qasje në internet; - Programi i emulimit të diskut.


Shpesh shkarkohen nga interneti, filmat dhe lojrat janë në formë të imazheve të diskut. Për të përfunduar punën me këtë mënyrë ju duhet të kryeni disa hapa të thjeshtë. Sponsorizuar duke vendosur artikujt P & G në "Si të ekzekutoni një imazh disk" Si të lexoni një imazh disk Si të montoni dy disqe Si ta instaloni një skedar


Emuluesit përdoren shpesh për të drejtuar aplikacione të ndryshme të shpërndara në disqe optike (CD ose DVD). Ata janë në gjendje të krijojnë për sistemin operativ iluzionin e leximit të të dhënave nga një disk optik, ndërsa në fakt leximi vjen nga një skedar i veçantë që


Disa programe, grupe të dosjeve ose madje sisteme operative nuk ruhet në arkiva të paketuara, por në formën e një imazhi CD ose Disk DVD . Për të lexuar këto skedarë, duhet të përdorni shërbime të veçanta. Ju do të duhet Daemon Tools, Alkooli. Sponsor P & G Vendosje

Ekzistojnë disa lloje të mediave të lëvizshme që përdoruesit mund të shkruajnë. informacione të rëndësishme , transferojeni dhe instaloni në një kompjuter personal.

Për të instaluar aplikacionin e lojës, mjafton që të keni një kopje të diskut origjinal.

Në mënyrë të ngjashme, në media të lëvizshme, të tilla si CD ose DVD, prodhuesit prodhojnë rekorde të licencuara që mund të blihen në dyqanet kompjuterike të specializuara. Kur blini media disk të licencuar, thjesht instaloni në kompjuterin tuaj. Megjithatë, konsumatori modern nuk ndalet atje, por përmirëson aftësitë e tij, duke anashkaluar disa nga kufizimet.

Në këtë drejtim, ekzistojnë oferta softuerike të lojrave, instalimi i të cilave kryhet jo nga një disk licence, por nga një imazh i madh. Përdoruesit e fillestarëve që nuk kanë njohuri të thella, është e dëshirueshme të njihen me rekomandimet për të kuptuar se si ta instaloni lojën nga imazhi i diskut.

Programuesit, aktiviteti i të cilëve zhvillohet paralelisht në lidhje me pyetjet e konsumatorëve, shpesh "u japin" përdoruesve produkte interesante softuerike që lehtësojnë shumë ekzekutimin e detyrave të caktuara.

Pas shqyrtimit të programeve të tilla, mund të gjeni opsionet që ju lejojnë të instaloni lehtësisht lojën tuaj të preferuar jo nga një disk, por duke përdorur një skedar iso.

Veçoritë e DAEMON Tools

Nëse DAEMON Tools nuk është instaluar tashmë në kompjuter, duhet të shkarkoni skedarin e nisjes nga burimet e kontrolluara të internetit dhe pastaj instaloni. Vështirësitë në instalimin e këtij produkti softueri nuk ngrihen, gjatë gjithë procesit të instalimit, ju duhet të pajtoheni me propozimet duke klikuar butonin "Next" derisa instalimi të përfundojë.


Pasi programi të jetë instaluar me sukses në kompjuterin tuaj, mund të lëvizni me siguri në hapa praktike për instalimin e softuerit të lojrave nga një imazh i madh. Natyrisht, është e rëndësishme që ky imazh disk të shkarkohet në kompjuter përpara.

Fillimisht, klikoni në shkurtoren e DAEMON Tools të instaluar, duke nisur programin. Në dritaren që hapet, ekziston një buton "Add" i veçantë, ikona e tij shoqërohet nga një imazh i një disku me një gjelbër të vogël plus në këndin e poshtëm të djathtë.


Në dritaren që hapet, ekziston një buton Add i veçantë, ikona e tij shoqërohet nga një imazh i një disku me një gjelbër të vogël plus në këndin e poshtëm të djathtë

Pas klikimit mbi këtë buton, do të hapet një dritare e re, duke ofruar për të përcaktuar rrugën për skedarin iso të shkarkuar më parë. Double klikoni në skedarin e zgjedhur me zgjerimin iso, përdoruesi e vendos atë në dosjen e programit.


Double klikoni në skedarin e zgjedhur me zgjerimin iso, përdoruesi e vendos atë në dosjen e programit

Tjetra, ju duhet të klikoni njëherë në ruajtjen virtuale të diskut të vendosur në DAEMON Tools për ta zgjedhur atë. Në shiritin e veglave gjendet një buton "Mount" me imazhin e shigjetës së gjelbër. Kur klikoni mbi këtë buton, nisi një proces që ju lejon të instaloni lojën në kompjuterin tuaj. Nga rruga, një proces i tillë është krejtësisht identik me atë nëse instalimi është kryer nga media disk të licencuar.


Nga rruga, një proces i tillë është krejtësisht identik me atë nëse instalimi është kryer nga media disk të licencuar

Pas përfundimit të procesit të instalimit, është e nevojshme të njiheni me informacionin se si të sigurohet ekzekutimi i saktë i skedarit exe. Ekzistojnë disa aplikacione, operueshmëria e të cilave sigurohet nga mirëmbajtja e detyrueshme e mediave të diskut të instaluar në një disk të vërtetë ose virtual.

Ekzistojnë disa aplikacione, operueshmëria e të cilave sigurohet nga mirëmbajtja e detyrueshme e mediave të diskut të instaluar në një disk të vërtetë ose virtual

Nëse loja mund të fillojë pa një imazh, ju duhet të ktheheni te mjetet DAEMON, në të cilat ju përzgjidhni vijën përsëri me iso-file dhe pastaj klikoni "Unmount".


Nëse loja mund të fillojë pa një imazh, ju duhet të ktheheni te mjetet DAEMON, në të cilat ju përzgjidhni vijën përsëri me iso-file dhe pastaj klikoni Unmount

Instalimi me Alcohol 120

Konkurenti në punën me ISO-files DAEMON Tools nuk është më pak i suksesshëm produkt softuerik Alkooli 120, i karakterizuar nga shumë karakteristika të dobishme, duke përfshirë instalimin e shpejtë të imazhit.

Karakteristikat e Alkoolit 120

Dëshirojnë të kuptojnë se si ta instaloni lojën me të imazhi iso Me ndihmën e Alcohol 120, natyrisht, fillimisht duhet të blini këtë program duke e shkarkuar dhe instaluar në një kompjuter.


Kur e nisni programin fillimisht, përdoruesit vëren një vonesë të vogël. Kjo është për shkak të faktit se vetë programi instalon një disk virtual, i cili është jashtëzakonisht i rëndësishëm kur instaloni disk virtuale .

Nga rruga, Alcohol 120 me sukses jo vetëm instalon aplikacionet e lojërave me zgjerimin iso, por është gjithashtu në gjendje të krijojë media virtual disk, duke vendosur median disk të licencuar në disk. Ky opsion ndodhet në anën e majtë dhe quhet "Krijimi i imazheve".


Ky opsion ndodhet në anën e majtë dhe quhet Krijimi i imazheve

Për të hapur iso file dhe të filloni procesin e instalimit, ju duhet të përdorni një tjetër opsion, i vendosur edhe në anën e majtë dhe të quajtur "Kërko për imazhe". Duke klikuar mbi ISO-n e përzgjedhur dhe duke zgjedhur atë, në shiritin e veglave do të shfaqet një buton i ri "Montimi në pajisje", duke klikuar mbi të cilën do të mund ta instaloni me sukses lojën në kompjuterin tuaj.


Duke klikuar mbi ISO-n e përzgjedhur dhe duke zgjedhur atë, në shiritin e veglave do të shfaqet një buton i ri Montimi në pajisje, duke klikuar mbi të cilën do të mund ta instaloni me sukses lojën në kompjuterin tuaj

Përdoruesit me përvojë theksojnë se në emulatorët e pajisjeve moderne, duke përfshirë DAEMON Tools dhe Alcohol 120, mund të instaloni disa disqe virtuale. Ky funksionalitet është i mirëpritur posaçërisht nga ata që duan të rritin jo një iso të lojrave, por disa, dhe performanca e të cilave sigurohet nga prania e detyrueshme e një disku virtual në një disk virtual.


Ky funksionalitet është i mirëpritur posaçërisht nga ata që duan të rritin jo një iso të lojrave, por disa, dhe performanca e të cilave sigurohet nga prania e detyrueshme e një disku virtual në një disk virtual

Pra, procesi i instalimit të lojës me zgjerimin iso nuk shoqërohet me vështirësi. Duke shpenzuar një kohë të vogël duke studiuar rekomandimet, edhe një përdorues i papërvojë mund të instalojë shpejt dhe me sukses një aplikim për lojëra në një PC pa një gabim të vetëm.

Si të djegim një imazh disk?
Si të krijoni një imazh disk?
Si të montoni imazhe të shumta?
Si të montoni një imazh disk?
Si të hapni një imazh disk?
Si të djegim një imazh disk?
Si të krijoni një imazh disk?
Si të montoni imazhe të shumta?

Уважаемые партнеры, если Вас заинтересовала наша продукция, мы готовы с Вами сотрудничать. Вам необходимо заполнить эту форму и отправить нам. Наши менеджеры в оперативном режиме обработают Вашу заявку, свяжутся с Вами и ответят на все интересующее Вас вопросы.

Или позвоните нам по телефонам: (048) 823-25-64

Организация (обязательно) *

Адрес доставки

Объем

Как с вами связаться:

Имя

Телефон (обязательно) *

Мобильный телефон

Ваш E-Mail

Дополнительная информация: