Ku mund të marrësh çelësin e sigurisë të radios. Kërkimi me fjalëkalim në harduer.

 1. Llojet e encryption rrjetit
 2. Si të gjesh çelësin e sigurisë së rrjetit Wi-Fi
 3. Cilat janë llojet e enkriptimit të rrjetit
 4. Si të gjeni skedarin wai të sigurisë së rrjetit
 5. Merrni çelësin e sigurisë në panelin e kontrollit të routerit
 6. Software për të mësuar kyçin e sigurisë
 7. Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit në Windows
 8. Si të gjesh çelësin e sigurisë së rrjetit nëpër tabaka kompjuterike
 9. Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes qendrës së menaxhimit të rrjetit
 10. Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes cilësimeve të routerit

Kyçja e sigurisë në rrjet është një fjalëkalim, me të cilin mund të lidheni me një punë Rrjetet Wi-Fi . Operacioni i sigurt varet drejtpërdrejt nga ai. rrjet pa tel . Detyra e tij kryesore është që të mbrojë Wi-Fi (Wi-Fi) të përdoruesit (lidhës) nga lidhja e paautorizuar me të. Ndoshta duket se një lidhje e tillë, në përgjithësi, nuk do të ndërhyjë shumë me punën në Internet. Në fakt, ajo është e mbushur me një rënie të konsiderueshme në shpejtësinë e internetit. Prandaj, krijimi i një fjalëkalimi duhet t'i kushtohet vëmendje më e afërt.

Përveç kompleksitetit fjalëkalimi i krijuar , lloji i enkriptimit të të dhënave ndikon në masë të madhe sigurinë e një rrjeti pa tel të Wi-Fi. Rëndësia e llojit të enkriptimit është për shkak të faktit se të gjitha të dhënat që transmetohen brenda një rrjeti të caktuar janë të koduara. Një sistem i tillë ju lejon të mbroni veten nga lidhjet e paautorizuara, sepse pa e ditur fjalëkalimin, një përdorues i palës së tretë me ndihmën e pajisjes së tij thjesht nuk mund të deshifroj të dhënat e transmetuara përmes rrjetit pa tel.

Llojet e encryption rrjetit

aktualisht, Routerë Wi-Fi përdorni tre lloje të ndryshme encryption.

Ato ndryshojnë nga njëri-tjetri jo vetëm në numrin e karaktereve në dispozicion për krijimin e një fjalëkalimi, por edhe në veçori të tjera po aq të rëndësishme.

Lloji më i besueshëm dhe më pak popullor i enkriptimit sot është WEP. Në përgjithësi, ky lloj i encryption është përdorur më parë dhe përdoret rrallë tani. Dhe nuk është vetëm mosha e vjetër morale e këtij lloji të enkriptimit. Ai është me të vërtetë mjaft i pabesueshëm. Përdoruesit që përdorin pajisjet me encryption WEP kanë një shans mjaft të lartë se çelësi i sigurisë së tyre të rrjetit do të hackohet nga një përdorues i palës së tretë. Kjo pikëpamje Encryption nuk mbështetet nga shumë routers moderne Wi-Fi.

Dy llojet e fundit të enkriptimit janë shumë më të besueshme dhe përdoren shumë më shpesh. Në të njëjtën kohë, përdoruesit kanë mundësinë të zgjedhin nivelin e sigurisë së rrjetit. Pra, WPA dhe WPA2 mbështesin dy lloje të kontrolleve të sigurisë.

Një prej tyre është projektuar për të përdoruesit e zakonshëm dhe përmban një fjalëkalim unik për të gjitha pajisjet e lidhura.

Tjetër përdoret për ndërmarrjet dhe rrit ndjeshëm nivelin e besueshmërisë së rrjetit Wi-Fi. Thelbi i saj qëndron në faktin se për çdo pajisje të veçantë krijon çelësin e vet unik të sigurisë.

Kështu, bëhet pothuajse e pamundur pa leje për t'u lidhur me rrjetin e dikujt tjetër.

Megjithatë, kur zgjedh routerin tuaj të ardhshëm, duhet të zgjedhësh modelin që mbështet encryption WPA2. Kjo shpjegohet me besueshmërinë e saj më të madhe në krahasim me WPA. Edhe pse, sigurisht, encryption WPA është e cilësisë së mjaftueshme. Shumica e ruterëve mbështesin të dyja këto lloje të encryption.

Si të gjesh çelësin e sigurisë së rrjetit Wi-Fi

Ka disa mënyra për të gjetur çelësin e sigurisë tuaj nga një rrjet pa tela:


Ka disa mënyra për të gjetur çelësin e sigurisë tuaj nga një rrjet pa tela:

Mëso çelësin e sigurisë Wi-Fi është i nevojshëm për t'u lidhur me një rrjet pa tel që kërkon një fjalëkalim. Është gjithashtu e nevojshme të jetë në gjendje të mbrojë sinjalin e rrjetit nga përgjimi nga përdorues të tjerë dhe të dashuruar nga freebies që jetojnë në lagje, pasi rrezja e mbulimit të sinjalit zakonisht shtrihet në disa apartamente dhe dysheme. Për këto qëllime, do të duhet të paktën një kompjuter ose laptop që aktualisht është i lidhur me rrjetin.

Cilat janë llojet e enkriptimit të rrjetit

 • WEP konsiderohet të mos jetë një lloj i veçantë i besueshëm i enkriptimit dhe aktualisht përdoret relativisht rrallë. Ky lloj i enkriptimit nuk mbështetet nga shumë routers dhe është jashtëzakonisht i pambrojtur, domethënë, lehtë mund të thyesh një fjalëkalim pa shumë vështirësi.
 • WPA dhe WPA2 janë forma shumë më të sigurta të enkriptimit. Ato mbështeten nga routerat më moderne dhe përdoren për sigurinë e përdoruesve të rregullt dhe të ndërmarrjeve të tëra.

Mënyra e parë: më e lehtë

Metoda e dytë: si të gjesh fjalëkalimin përmes cilësimeve të routerit


Metoda tre: si të gjesh fjalëkalimin duke përdorur telefonin

 1. Nëse doni të dini çelësin e sigurisë të rrjetit Wi-Fi, mund ta bëni edhe duke përdorur telefonin tuaj. Për pronarët e smartphone-ve Baza e Android ju së pari duhet të merrni të drejta speciale ROOT që ju lejojnë të bëni ndryshime të avancuara në cilësimet e pajisjes.
 2. Është e qartë se telefoni duhet të ketë një modul wi-fi në mënyrë që të jetë në gjendje të lidhet me rrjetin pa tel.
 3. Përmes ndonjë menaxher i skedarit duhet të hyjë dosje rrënjë "Të dhënat" - "Wifi".
 4. Kjo dosje do të përmbajë skedarin "wpa_supplicant" me zgjerimin ".conf". Hapni atë me ndonjë redaktor teksti dhe në linjën "PSK" do të shihni çelësin e sigurisë, i cili, në të vërtetë, iu kërkua ta zbulojë.

Për të mbrojtur rrjetin WiFi nga aksesi i paautorizuar, u krijua një çelës sigurie rrjeti. Parandalon lidhjen e paautorizuar në rrjet dhe parandalon përgjimin e trafikut (edhe nëse sulmuesi e merr atë, ai nuk do të jetë në gjendje ta përdorë këtë informacion, pasi do të jetë i koduar në mënyrë të sigurt).

Në thelb, një çelës sigurie rrjeti është një grup personash me të cilët një lidhje është koduar midis të gjitha pajisjeve të përfshira në rrjetit lokal . Ka dy lloje të zakonshme të encryption të të dhënave në Rrjeteve WiFi - WPA dhe WPA2. I pari tani praktikisht nuk është përdorur për shkak të problemeve të sigurisë. Megjithatë, procesi i marrjes së çelësit nuk varet nga lloji i enkriptimit.

Para se të krijohet një lidhje me rrjetin, midis pajisjes dhe routerit, router do të kërkojë përgjigjen e saktë të ftesës, e cila, në fakt, është çelësi i sigurisë Para se të krijohet një lidhje me rrjetin, midis pajisjes dhe routerit, router do të kërkojë përgjigjen e saktë të ftesës, e cila, në fakt, është çelësi i sigurisë. Ta themi thjesht, çelësi i sigurisë së WiFi është fjalëkalimi nga rrjeti pa tel.

Herë pas here, një situatë mund të ndodhë kur pronari (ose përdoruesi i plotë) i rrjetit, për shembull, harron fjalëkalimin nga WiFi, për rrjedhojë humbet qasjen në të (nuk mund të lidhet). Por ky nuk është problem. Rivendosja e qasjes është shumë e thjeshtë. Shpesh për këtë ju vetëm duhet të rivendosni cilësimet e routerit. Por nëse për ndonjë arsye është e pamundur të hedhësh konfigurimin e routerit në parazgjedhje (cilësimet e parazgjedhura), atëherë mund të shkoni në anën tjetër.

Si të gjeni skedarin wai të sigurisë së rrjetit

Pra, supozoni se çelësi i sigurisë së rrjetit Wi-Fi është harruar. Metoda varet nga platforma e cila shkon pajisjen e klientit . Më poshtë do të konsiderohen dy sisteme - Windows ( versionet e fundit ) dhe Android, dhe gjithashtu do të përshkruhet një metodë për të marrë një çelës nga paneli i kontrollit të routerit.

Teatri operativ  sistemi i dritareve  Ajo ruan informacionin për të gjitha lidhjet që ka krijuar ndonjëherë (përveç nëse, sigurisht, përdoruesi i ka fshirë qëllimisht këto të dhëna) Teatri operativ sistemi i dritareve Ajo ruan informacionin për të gjitha lidhjet që ka krijuar ndonjëherë (përveç nëse, sigurisht, përdoruesi i ka fshirë qëllimisht këto të dhëna).

Për të marrë një çelës sigurie për WiFi ju duhet të shkoni te "Qendra e Kontrollit të Rrjetit dhe Ndarja "(Kliko në ikonën përkatëse në taskbar). Pas kësaj në listën e shfaqur do t'ju duhet të gjeni emrin rrjetin e dëshiruar , klikoni mbi të dhe zgjidhni në shfaqje menynë e kontekstit artikull "Prona". Në dritaren që hapet, do të duhet të shënoni kutinë me etiketën "Display Input Characters" dhe pastaj fjalëkalimi i kërkuar do të shfaqet në kutinë e tekstit "Key Security Network".

Gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit për Android
Dhe tani, le të shqyrtojmë një pyetje tjetër: siguria e rrjetit si për të gjetur në Android. Këtu, duhet të theksohet, procesi i marrjes së një fjalëkalimi nga WiFi është disi më i komplikuar sesa në Windows-in e desktop.

Është e pamundur për ta nxjerrë atë përmes ndërfaqes standarde të sistemit, kështu që do të duhet të kërkoni çelësin fotografi të sistemit . Por ka një paralajmërim - qasja në to mund të merret vetëm kur Root është marrë në pajisjen. Metoda e marrjes së të drejtave të shfrytëzuesit varet nga modeli i pajisjes (informacion i rëndësishëm mund të merret në faqet e specializuara).

Por mendoj se ka një rrënjë në telefon / tabletë. Në këtë rast, ju gjithashtu do të duhet të instaloni një menaxher i skedarëve të palës së tretë, me të cilën mund të hyni ndarjen e sistemit . Aplikacioni më popullor i tillë është Explorer rrënjësor (i shpërndarë pa pagesë përmes Luaj në Google ).

Pas instalimit, do t'ju duhet të hapni aplikacionin dhe t'i jepni të drejtat e mbitarkuesit. Pastaj ju duhet të shkoni në dosjen e vendosur në: të dhënat / muzikë / wifi. Do të përmbajë shumë skedarë, por fjalëkalimet wifi ruhen vetëm në një prej tyre - wpa_supplicant.conf. Hapeni atë me çdo aplikacion që mund të lexojë dokumente të tekstit (për shembull, nëpërmjet një shfletuesi të internetit) dhe kërkoni emrin që ju nevojitet për të bërë rrjetin. Pranë tij do të jetë e pranishme dhe çelësi i dëshiruar i sigurisë.
Duket se është e vështirë, por në fakt - jo shumë. Sidoqoftë, nëse nuk doni të kërkoni vetë këto të dhëna, mund të përdorni aplikim të veçantë dhe lehtësimin e detyrës, por më shumë në atë më poshtë.

Merrni çelësin e sigurisë në panelin e kontrollit të routerit

Për të gjetur çelësin e sigurisë së WiFi në panelin e kontrollit të routerit, duhet së pari të lidheni me të. Për ta bërë këtë, gjeni adresën IP të pajisjes (zakonisht shkruhet në një afishe të vendosur në pjesën e poshtme të pajisjes). Nëse nuk është atje, atëherë nga kompjuteri nën drejtimin e dritareve futni komandën ipconfig dhe kërkoni "portën primare", vlera e së cilës do të jetë adresa e routerit.

IP-ja që rezulton futet në shiritin e adresës së shfletuesit, në kutinë e dialogut të mirëpritur futim emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin dhe hyni në. Tjetra, ne gjejmë skedën Wireless dhe nënseksionin Wireless Security. Atje ne po kërkojmë për fushën me etiketën e Fjalëkalimit PSK - ajo që është shkruar në të është çelësi i sigurisë.

Duhet të theksohet se emri i seksioneve mund të ndryshojë në varësi të modelit të routerit. Gjithashtu në panelet e disa routerëve, përpara se të shfaqen elementët përkatës të ndërfaqes, duhet të klikoni në "Advanced Settings".

Software për të mësuar kyçin e sigurisë

Për pajisjet Android në Google Luaj treg Ka shumë aplikacione që ju lejojnë të nxjerrni informacione rreth çelësave të sigurisë. Dhe të gjithë prej tyre, duhet të theksohet, kërkojnë të drejtat e rrënjës. Më të njohurat prej tyre janë programi wifi Pass - është falas, dhe ndërfaqja e saj është shumë e thjeshtë.

Pas shkarkimit, do t'ju duhet të ekzekutoni atë dhe pastaj t'i jepni privilegjet e kërkuara. Kur të bëhet kjo, shfaqet një listë e rrjeteve në të cilat pajisja ka lidhur ndonjëherë. Ne po shohim emrin e WiFi të dëshiruar dhe trokitje e lehtë në ikonën me imazhin e syrit, pas së cilës ky buton i sigurisë do të shfaqet në ekran.

Duhet të theksohet se lista mund të mos jetë rrjeti i dëshiruar. Mos u shqetësoni - prekni butonin me shigjetat në këndin e sipërm djathtas të ekranit do të azhurnoni listën, pas së cilës do të shfaqet emri i skedarit të dëshiruar wifi në ekran.

Software për marrjen e një çelësi të sigurisë nga WiFi tjetër i dikujt nën Windows: Mënyra më e lehtë për të marrë një çelës sigurie nga WiFi tjetër i dikujt është përdorimi i aplikacioneve për rikthimin e fjalëkalimeve të fuqisë bruto. Për Windows, më popullor, mprehur për këto qëllime, programi është Aircrack-ng, dhe për Android - WIBR. Si t'i përdorësh ato, mund të mësosh nga manualet, të cilat janë në internet shumë të mëdhenj.
Duhet të theksohet se përdorimi i programeve përkatëse dënohet me ligj.

Nëse e keni harruar fjalëkalimin nga rrjeti pa tel me të cilin jeni aktualisht i lidhur, mund ta gjeni me lehtësi nëpërmjet kompjuterit tuaj pa e shkarkuar programin e palëve të treta. Kjo situatë shpesh haset kur të ftuarit vijnë tek ju dhe kërkojnë të përdorin rrjetin Wi-Fi, dhe ju e lidhët atë shumë kohë më parë që harruat të gjitha fjalëkalimet. Nëse keni një sistem operativ Windows, atëherë ju merrni dy mënyra të tjera gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes kompjuterit. Në situata të tjera është më mirë ta shikoni atë në shfletues përmes cilësimeve të routerit. Shikoni të gjitha opsionet në këtë artikull dhe zgjidhni më të përshtatshmet.

Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit në Windows

Ky sistem operativ është mjaft fleksibël, kështu që ju mund të shihni lehtë fjalëkalimet dhe çelësat që ata vetë hynë. Ju vetëm duhet të keni akses në kompjuterin në të cilin është lidhur rrjeti Wi Fi.

Si të gjesh çelësin e sigurisë së rrjetit nëpër tabaka kompjuterike

 • mënyrë të shpejtë gjeni wifi fjalëkalimin. Thjesht gjeni ikonën e rrjetit në kompjuterin tuaj. Është vendosur afër datës dhe kohës, mund të duket si një antenë ose një shenjë rrjeti në telefon.
 • Zgjidhni rrjetin nga i cili dëshironi të mësoni fjalëkalimin. Kompjuteri juaj duhet të lidhet me të.
  Kliko klikoni me të djathtë miun me emrin e saj.
 • Zgjidhni "Properties" në listën që shfaqet.


Zgjidhni Properties në listën që shfaqet

 • Do të hapet një dritare në të cilën regjistrohet fjalëkalimi juaj. Sipas paracaktimit, karakteret e fjalëkalimit mbrohen nga cilësimet e ekranit. Kontrolloni kutinë pranë fjalëve "Shenja të paraqitjes së hyrjes" për të parë fjalëkalimin.


Kontrolloni kutinë pranë fjalëve Shenja të paraqitjes së hyrjes për të parë fjalëkalimin

Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes qendrës së menaxhimit të rrjetit

Nëse nuk mund ta gjeni fjalëkalimin në mënyrën e mëparshme për ndonjë arsye. Ju mund të hyni në dritaren e pronave të këtij rrjeti në një mënyrë tjetër.

 • Hapni tabakën e kompjuterit dhe klikoni përsëri në ikonën e rrjeteve. Klikoni në lidhjen "Qendra e Rrjetit dhe Ndarjes".


Klikoni në lidhjen Qendra e Rrjetit dhe Ndarjes

 • Këtu do të shihni rrjetin e lidhur me valë, duhet të ndiqni lidhjen në mes të dritares.


Këtu do të shihni rrjetin e lidhur me valë, duhet të ndiqni lidhjen në mes të dritares

 • Në dritaren që shfaqet, zgjidhni "Properties Wireless Network".


Në dritaren që shfaqet, zgjidhni Properties Wireless Network

 • Tani shkoni te tabela "Siguria".


Tani shkoni te tabela Siguria

 • Jeni në një dritare të njohur me një fjalëkalim për një lidhje Wi Fi. Kontrolloni kutinë për të shfaqur simbolet dhe për të gjetur çelësin tuaj nga rrjeti pa tel.


Kontrolloni kutinë për të shfaqur simbolet dhe për të gjetur çelësin tuaj nga rrjeti pa tel

Si të gjeni çelësin e sigurisë së rrjetit përmes cilësimeve të routerit

Ky opsion i përshtatet të gjithëve sisteme operative , pasi që po punoni direkt me routerin.

 • Ju mund të futni cilësimet e routerit ose routerit përmes një shfletuesi. Mjafton të hysh në portin e mëposhtëm në shiritin e adresave: 192.168.0.1 ose 192.168.0.1.1
 • Fjalëkalimi dhe login për të gjithë router nga default "admin" pa kuotat. Nëse keni ndryshuar këtë parametër, futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin.


Nëse keni ndryshuar këtë parametër, futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin

 • Pasi të jeni në menynë, zgjidhni "Modaliteti i Wireless".


Pasi të jeni në menynë, zgjidhni Modaliteti i Wireless

 • Tani shkoni në skedën Wireless Security.
 • Këtu është fjalëkalimi nga rrjeti Wi-Fi në artikullin "Fjalëkalimi i rrjetit me valë". Shkruajeni dhe mbajeni në një vend të sigurt për t'u kujtuar.


Shkruajeni dhe mbajeni në një vend të sigurt për t'u kujtuar

Уважаемые партнеры, если Вас заинтересовала наша продукция, мы готовы с Вами сотрудничать. Вам необходимо заполнить эту форму и отправить нам. Наши менеджеры в оперативном режиме обработают Вашу заявку, свяжутся с Вами и ответят на все интересующее Вас вопросы.

Или позвоните нам по телефонам: (048) 823-25-64

Организация (обязательно) *

Адрес доставки

Объем

Как с вами связаться:

Имя

Телефон (обязательно) *

Мобильный телефон

Ваш E-Mail

Дополнительная информация: